Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, a anunţat, pe 17 ianuarie, că au început lucrările de modernizare a infrastructurii de iluminat public.

  „Proiectul presupune înlocuirea lămpilor vechi cu corpuri de iluminat LED performante, extinderea rețelei de iluminat și implementarea unui sistem de telegestiune avansat. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 5 milioane de lei, fonduri europene ce au fost accesate prin cele trei proiecte aprobate de Administraţia Fondului pentru Mediu. Vom moderniza 1.050 de lămpi şi 87 de stâlpi, contribuind astfel la o iluminare mai eficientă și durabilă în comună noastră.

  Continuăm să construim pentru viitorul nostru!”, a declarat primarul Gheorghe Covrigea.

  În octombrie 2023, edilul anunţa că echipa instituţiei pe care o conduce a câştigat două noi proiecte privind modernizarea sistemului de iluminat public în comună.

  „Astăzi, 9 octombrie 2023, suntem încântați să vă aducem vești extraordinare! Am semnat două contracte deosebit de importante pentru modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Berceni. Primul contract, în valoare de 1.452.713,49 lei fără TVA, este destinat modernizării sistemului de iluminat public. Această investiție va aduce o lumină mai eficientă energetic pe străzile noastre, totodată crescând nivelul de siguranță pe drumuri”, spunea, atunci, Gheorghe Covrigea.

  Primarul preciza că cel de-al doilea contract, în valoare de 1.398.090,26 lei fără TVA, vizează extinderea iluminatului public, iar această inițiativă va spori vizibilitatea, pentru deplasări cat mai sigure.

  „Aceste proiecte sunt posibile datorită contractelor de finanțare semnate de Primăria Berceni prin Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, un program finanțat din certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României în cadrul Uniunii Europene. Continuăm să muncim împreună pentru a face din Berceni un loc mai luminos, mai sigur și mai frumos pentru toți rezidenții noștri”, sublinia, în octombrie primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.

  Comentariile sunt închise.