Poliţiştii de frontieră giurgiuveni, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și cei ai Gărzii Naționale de Mediu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unor mijloace de transport, nereguli privind transferul a aproximativ 43 de tone de deşeuri (haine și încălțăminte second hand, dar și deșeuri metalice).

    „În data de 08.01.2024, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară trei cetățeni bulgari, în vârstă de 35, 51 respectiv 58 de ani, la volanul unor mijloace de transport, transportând încălțăminte și haine second hand dar și deșeuri metalice. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și  ai Gărzii Naționale de Mediu”, au transmis poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

    Potrivit sursei citate, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijloacele de transport se afla cantitatea totală de 42.327 kilograme deșeuri.

    „Procedând la verificarea documentelor de însoțire s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României”, au mai spus cei de la Poliţia de Frontieră Giurgiu.

    Comentariile sunt închise.