Salvamont România a anunţat, astăzi, că, în ultimele 24 de ore, au fost salvate de pe munte 65 de persoane din care 23 au ajuns la spital.

    Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont au fost primite 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe apeluri, în număr de zece, au fost primite de către Salvamont Voineasa, urmând Salvamont Prahova, cu nouă apeluri, şi Salvamont Lupeni, cu şapte apeluri.


    „Din nou, o zi cu foarte multe intervenţii pentru salvamontiştii din întreagă ţară, fapt ce ne determină să vă îndemnăm la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi să fiţi alături de echipele Salvamont în campania de reducere a numărului de accidente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 65 de persoane. Dintre acestea, 23 au fost predate serviciului de ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. S-au primit şi 34 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, au transmis cei de la Salvamont România.

    Comentariile sunt închise.