Reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov au postat, recent, pe pagina de Facebook a instituţiei, un material în care este prezentat bilanţul lucrărilor de infrastructură realizate în judeţ, anul acesta.

  “50 de drumuri de interes local au fost preluate în administrare de către Consiliul Județean Ilfov, pentru a fi reabilitate la standarde moderne. Toate au fost asfaltate.

  S-a operat și pe segmentul drumurilor județene. 30 km noi au fost reabilitați la standarde europene. Podurile de la Lipia si Creţeşti au fost date în folosință cu mult înaintea termenului contractual, primul fiind o construcție nouă, iar cel de-al doilea, complet reabilitat. Asta datorită faptului că s-a lucrat în ritm accelerat, iar verificările efectuate constant în teren au dus la rezultate rapide”, spun cei de la CJ Ilfov.

  Conform sursei citate, podul din Lipia, Gruiu, pe DJ101B are un rol vital – traversează râul Ialomița și asigură traficul în condiții de siguranță pentru cetățenii din localitățile din proximitate: Grădiştea, Ciolpani, Snagov, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci. Are o lungime de 78,3 metri, iar carosabilul are o lățime de 7,8 metri și este prevăzut și cu trotuare (cu lățimea de un metru).

  “Sensul giratoriu din Cernica (satul Bălăceanca) și al doilea sens construit și dat în circulație, respectiv cel care leagă mai multe artere – A2- Cernica- Tânganu.

  Giratoriul din Bălăceanca, finalizat, la patru luni de la începerea lucrărilor.

  Este important pentru fluidizarea traficului în Cernica, dar și pentru cei care tranzitează zona Glina – Bălăceanca-A2. Rondul central a fost amenajat, au fost finisate trotuarele, au fost asigurate zonele pentru scurgerea apelor acumulate și a fost așternut asfaltul pe partea carosabilă. Obiectivul este situat la intersecția DJ301A cu DC55 și este vital pentru fluidizarea traficului, într-o zonă aflată în plină dezvoltare.

  Sensul giratoriu din Cernica este dat în circulație și face legătura dintre DJ301 și autostrada A2 prin DC55. Scopul: fluidizarea traficului într-un punct rutier aglomerat, fiind o ruta ocolitoare care decongestionează, de asemenea, intrarea în Capitală la intersecția cu DNCB”, au precizat cei de la CJ Ilfov.

  “Proiectele de infrastructură rutieră dau ora exactă în Ilfov. Avem nevoie de drumuri moderne pe care să mergem spre serviciu, spre şcoală. Fiecare drum este important, fiecare stradă conectează comunitatea şi o ajută să se dezvolte. În Ilfov, noi facem proiecte cu şi pentru oameni”, a declarat şi preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

  Mai multe foto, AICI

  Comentariile sunt închise.