Cinci lideri de sindicat din cadrul Ambulanţei au intrat în greva foamei şi colegii lor protestează, astăzi, între orele 10.00 şi 12.00, în sediile serviciilor de ambulanţă din ţară. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de nerecunoaşterea condiţiilor de muncă.

  Federația Națională Sindicală Ambulanța din România anunță că, în cursul serii de luni, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în greva foamei, alături de președintele FNSAR Gheorghe Chiș a ajuns la 4+1.

  „Alături de liderul național, mai protestează astfel Gâdiuță Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea, și Mușa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanța Olt”, a mai trasmis FNSA.

  Potrivit presei naţionale, angajații de la Ambulanţă sunt nemulțumiți de nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, „drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de luni, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii”.

  Sindicaliştii solicită o întrevedere cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

  Aceasta, pentru a fi găsite soluții care să resolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță.

  Comentariile sunt închise.