Un turc a fost reţinut, 24 de ore, pentru contrabandă cu peste 5 kilograme de bijuterii din aur, după ce a fost prins cu acestea în Vama Giurgiu.

  Polițiștii de frontieră giurgiuveni anunţă că au descoperit, în urma unui control amănunțit efectuat asupra unui autocar, 5.294 grame bijuterii din aur, ascunse în compartimentul motor al mijlocului de transport, pentru care șoferul, un cetățean turc, nu deținea documente legale.

   „În data de 15.11.2023, în jurul orei 05.00,polițiști de frontieră din cadrul S.T.P.F. Giurgiu, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat un control amănunțit, în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, asupra unui autocar înmatriculat în Turcia, ce aparține unei firme de transport. La volanul acestuia se afla un cetățean turc, în vârstă de 38 de ani.

  În urma efectuării controlului, colegii noștri au descoperit în compartimentul motor, mai multe cutii din carton înfășurate cu bandă adezivă, ce conțineau bijuterii din aur, în cantitate totală de 5.294 grame, estimate la o valoare de 1.535.260 lei”, au transmis poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

  Conform sursei citate, bărbatulnu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate, acestea fiind reținute în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

  „Cetățeanul turc a fost reținut pentru 24 de ore, iar față de acesta se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au mai anunţat poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

  Comentariile sunt închise.