Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploieşti va găzduit, în perioada 10-12 noiembrie, expoziţia “În Gară la Nenea Iancu”, ajunsă la cea de-a IV-a ediţie. Vizitatorii vor putea admira peste150 metri liniari de șine și trenuri în miniatură.

  Evenimentul este organizat de de Clubul Feroviar Republica Ploiești împreună cu Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.

  “Evenimentul este dedicat copiilor, pasionaților de modelism, de electronică, mecanică și oricărei persoane în căutarea unei pasiuni care să-i dezvolte atât latura practică, cât și estetică”, au transmis organizatorii care precizează că expoziția va cuprinde o dioramă modulară funcțională, formată din 50 de module ale cluburilor de modelism, cu scene tematice, însumând peste150 metri liniari de șine și trenulețe.

  “Garniturile de tren prezentate sunt fidele celor reale, cu locomotive, vagoane și lucrări de infrastructură printate 3D. O parte la fel de atractivă a expoziției o reprezintă secțiunea dedicată dioramelor statice, vignetelor și istoriei feroviare.

  În premieră, la ediția din acest an va fi prezentată o dioramă LEGO funcțională, cu tematică mixtă: feroviară și petrolieră”, mai spun organizatorii.

  Conform sursei citate, printre expozanți se numără CENAFER / Muzeul CFR București, Clubul Feroviar București, Clubul Improvizat București, Clubul AR-RAIL din Arad, Asociația de Modelism Tomis din Constanța, Team Iașiul, SevBrick, Club Feroviar Republica Ploiești, pasionați și colecționari.

  Tarifele de vizitare sunt: biletele de adult 6 lei/persoană, de copil 4 lei, pentru o familie 15 lei, iar pentru grupurile de copii programate și însoțite de un cadru didactic, prețul va fi de 1 leu/copil.

  Orar expoziție: V: 12.00 – 18.00, S: 10.00 – 18.00; D: 10.00 – 16.30

  Comentariile sunt închise.