Primarul din Afumaţi, Gabriel Dumănică, a anunţat, pe 3 noiembrie, că, printr-un nou proiect cu fonduri europene, comuna sa va avea staţii moderne pentru autobuze, în cadrul cărora călătorii vor putea vedea programul mijloacelor de transport în comun, în timp real.

  „În şedinţa de lucru ce a avut loc astăzi(3 noiembrie, n.r.), la Afumaţi, au fost stabilite ultimele detalii cu privire la obiectivul de investiţii Sistem ITS integrat Smart&Green Mobility pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, Informarea călătorilor în staţiile de transport public. Alături de mine, la şedinţă au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Ilfov, cei ai Primăriei Popeşti-Leordeni, ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Bucureşti-Ilfov şi consultanţii care se ocupă de întocmirea documentaţiilor”, a spus primarul Dumănică.

  Potrivit sursei citate, odată cu implementarea acestui proiect, afumăţenii vor afla în timp real ora la care autobuzul ajunge în staţie. Staţiile vor fi dotate cu echipamente ce vor oferi informaţii în timp real privind programul de circulaţie a vehiculelor de transport public, informarea călătorilor urmând să fie realizată atât vizual, cât şi audio.

  „Această investiţie se alătură celorlalte proiecte derulate prin accesarea de fonduri europene nerambursabile ce vizează îmbunătăţirea transportului public local: achiziţia a două maşini electrice, montarea de staţii de încărcare electrice(contract semnat), pe strada Caisului(zona Moară) şi pe str. Albastrelelor (zona Deal)”, spun reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Contractul privind achiziţia de servicii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru proiectul Sistem ITS integrat Smart&Green Mobility pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, Informarea călătorilor în staţiile de transport public a fost semnat la începutul lunii octombrie. Cererea de finanţare, depusă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, aferentă proiectului, a fost aprobată încă din februarie 2023.

  „Semnarea contractului de finanţare înseamnă că sunt banii alocaţi. Urmează finalizarea documentaţiilor şi demararea procedurilor privind licitaţia. Va creşte nivelul de predictibilitate a programului de circulaţie. Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă digitalizarea serviciilor de informare a călătorilor în staţii, în vederea creşterii atractivităţii sistemului de transport public. Proiectul vizează, de asemenea, adaptarea sistemului la necesităţile publicului larg, prin dotarea panourilor cu dispozitive audio”, mai spun reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  De menţionat este că 21 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Ilfov vor beneficia de astfel de panouri digitale: Popeşti-Leordeni(lider de proiect), Afumaţi, Bragadiru, Buftea, Baloteşti, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dascălu, Dărăşti-Ilfov, Dobroeşti, Glina, Grădiştea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci şi Vidra.

  „Atragerea de fonduri europene, guvernamentale sau judeţene nerambursabile reprezintă o prioritate pentru primarul Gabriel Dumănică. Acest proiect face parte din cele circa 60 de proiecte cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale, judeţene, dar şi din bugetul local al comunei Afumaţi, ce vor fi finalizate în următorii 3 ani”, au precizat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Foto: Primăria Afumaţi

  Comentariile sunt închise.