O familie din localitatea Letca Nouă a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu violent, ce s-a produs joi, 2 noiembrie. Flăcările au izbucnit în dormitor, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.

  La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Mihăilești, cu două autospeciale de stingere. Când au ajuns echipajele locuința ardea generalizat, suprafața fiind de aproximativ 50 mp.

  „Proprietarii au ieșit la timp din casă și nu au fost răniți, dar pagubele au fost însemnate.

  Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu”, au transmis cei de la ISU Giurgiu.

  Comentariile sunt închise.