Locomotiva unui tren al SNTFC CFR Călători a luat foc, miercuri dimineaţă, în judeţul Dâmboviţa, între stațiile Fusea și Titu. În tren erau 10 pasageri, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

    Pompierii dâmboviţeni au anunţat că incendiul s-a manifestat la compartimentul motor al locomotivei. “Pentru lichidarea incendiului au acționat pompierii Detașamentului Titu, cu două autospeciale de stingere și o autospecială de descarcerare. La fața locului a ajuns și un echipaj SAJ Dâmbovița”, a transmis ISU Dâmboviţa.

    La rândul lor, reprezentanţii CFR Călători au transmis un comunicat de presă, pe acest subiect.

    ”În cursul acestei dimineți, între stațiile Fusea-Titu s-a produs o defectare tehnică cu degajare de fum la locomotiva trenului R 9024 Pitești – București Basarab. Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție care s-a deplasat la fața locului pentru limitarea efectelor degajării de fum.

    Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul staționează până la reluarea circulației în condiții de siguranță, cu o locomotivă de ajutor. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”, se arată în comunicatul CFR Călători.

    Comentariile sunt închise.