Salvamontiştii prahoveni caută, de noaptea trecută, un turist francez care a plecat într-o drumeţie, în Munţii Bucegi.

  „Ne-am activat nocturn în căutarea turistului francez. Din păcate, rien de rien pe numitorul comun al celor două variante de traseu, respectiv retragerea pe Piciorul Pietrei Arse. În buna tradiție, vom continua. Mâine (azi, 31 octombrie, n.r.), alături de Salvamont Bușteni și Prahova”, au anunțat salvamontiștii din Sinaia, luni seara.

  Inspectoratul General al Poliției Române a publicat un anunţ privind dispariția francezului de 58 de ani care sâmbătă ar fi plecat pe un traseu montan, în Bucegi, și nu a mai revenit.

  Potrivit sursei citate, persoana căutată se numește Pascal Bourgeois și are 59 de ani, bărbatul fiind născut în Franța, la 21 aprilie 1965, acolo unde are, de altfel, și domiciliul.

  „La data de 28.10.2023 a plecat voluntar din mun. București, cu destinația Bușteni, dorind să parcurgă traseul montan Busteni-Cabana Gura Diham-Mălăiești-Piatra Arsă. Până la acest moment nu a revenit în mun. București. Nu se cunosc articolele de vestimentație de la momentul plecării”, au transmis poliţiştii care precizează că turistul francez are 185 cm înălțime, 80 de kilograme și constituție atletică.

  În comunicatul de luni seară, IJP menționa că bărbatul ar fi purtat o geacă neagră, pantaloni negru/kaki, rucsac kaki, încălțăminte sport negru/kaki. 

  De asemenea, anterior, Salvamont Bușteni obținuse informații că turistul ar fi putut merge fie către Vf. Omu, fie pe Jepii Mici până la Caraiman – Babele – Piatra Arsă, pentru a coborî apoi în Sinaia.

  Comentariile sunt închise.