Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat, recent, că atât Transalpina, cât şi Transfăgărăşanul vor rămâne deschise, atât timp cât va permite vremea.

    “Având în vedere toamna neașteptat de frumoasă pe care o avem, menținem deschisă circulației rutiere Transalpina, cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai frumoase. Așadar, încă puteți să admirați peisajele splendide pe care le oferă Transalpina și consider că frumusețile patriei ar trebui să le vedem cu toții. Transalpina traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba”, a spus Scrioşteanu.

    De asemenea, ieri, secretarul de stat a fost pe Transfăgărăşan şi a venit cu aceeaşi veste bună.

    “Am trecut astăzi pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai frumoase drumuri ale României și vreau să vă spun că încă mai aveți timp să îl vizitați, pentru că îl menținem deschis atât timp cât vremea va fi favorabilă, și nu Il închidem la sfârșitul lunii octombrie, așa cum se obișnuia pana acum.

    Reamintesc faptul că urmează semnarea contractului pentru elaborarea documentației necesară modernizării Transfăgărășanului, pe tronsonul cuprins între km 104 – km 130+800, câștigătorul fiind desemnat pe 17 octombrie – Rutier Connex XXI SRL”, a spus Scrioşteanu.

    Potrivit sursei citate, scopul studiului de fezabilitate este să determine soluțiile tehnice care să permită menținerea Transfăgărășanului pe toată durata anului între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada, precum: copertine de protecție din beton, lucrări de siguranță rutieră şi panouri de informare digitale la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara) care să arate șoferilor numărul de locuri de parcare libere, condițiile meteo (vânt/polei/temperaturi), zone pentru parcări cu spații pentru comercianți și taxarea lor, View Point, închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac şi îmbunătățirea siguranței în punctele negre cu risc de accidente.

    “Valoarea contractului este de 8,4 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027, iar termenul contractual este de 12 luni.

    Traseul acestui spectaculos drum, care traversează munții Făgăraș oferind peisaje splendide, are o lungime de 151 km, începe din comuna Bascov, județul Argeș și se termină la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara”, a declarat Irinel Ionel Scrioşteanu.

    Comments are closed.