Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că Autoritatea pentru Reformă Feroviară(ARF) a desemnat câștigătorul pentru cea mai mare achiziție de 62 rame electrice regionale (RE-R) pentru trenurile metropolitane. Este vorba despre societatea POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPOLKA AKCYJNA (POLONIA) – PESA.

  „Aceste trenuri electrice sunt de scurt parcurs și vor fi coloana vertebrală a 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗺𝗲𝘁𝗿𝗼𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗮𝗻𝗲 care vor deservi zonele marilor orașe cu densitate mare de trafic, pentru transportul feroviar de călători. Caracteristicile tehnice aferente acestor noi trenuri sunt: viteză de deplasare până la 160km/h, acces și locuri pentru persoane cu dizabilități, acces și spații pentru biciclete”, a spus Scrioşteanu.

  Conform sursei citate, achiziția este împărțită în 3 loturi, după cum urmează:

  𝟮𝟬 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗲 pentru rutele: București Nord – Ploiești Sud – Adjud, Iași – Pașcani – Suceava şi Bacău – Pașcani.

  𝟮𝟯 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗲 pentru rutele: Brașov – Gheorgheni, Arad – Timișoara – Caransebeș, Huedin – Cluj – Bistrița.

  𝟭𝟵 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗲 pentru rutele: București Nord – Ploiești Vest – Brașov, București Nord – Roșiori, București Nord – București Obor/Fundulea şi Constanța – Fetești.

  „Valoarea totală a proiectului este cuprinsă între 3.237.711.753 și 4.150.288.451 lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027.

  Pe lângă achiziția propriu-zisă a ramelor electrice, contractul prevede achiziția și a serviciilor de mentenanță și reparații pe o durată de 15 ani, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade până la 30 ani, prin încheierea unui act adițional”, a mai notat Irinel Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook.

  Întreaga postare, AICI

  Comentariile sunt închise.