Secretar de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că marţi, 24 octombrie, a fost semnat contractul pentru lărgirea la patru benzi a Drumului Naţional 3 între Drumul Judeţean 301(Pantelimon) şi intersecţia cu DJ 301B(Brăneşti-Găneasa).

  „Acest proiect face parte din conceptul de Drumuri Radiale şi va asigura conexiunea cu Centura București, Autostrada Bucureștiului, dar și cu rețeaua locală de drumuri. Proiectantul, Asocierea S.C. Total Business Land SRL- S.C. Prospect Drill SRL, va elabora studiul de fezabilitate și expertiza tehnică în 8 luni conform termenului contractual, iar valoarea acestuia este de 761 mii lei, fără TVA, asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Transport”, a transmis Irinel Scrioşteanu.

  Potrivit acestuia, principalele caracteristici solicitate proiectantului sunt: lărgirea la 4 benzi (2 benzi pe sens), zonă mediană de 8 metri, trotuare, piste de biciclete, treceri de pietoni, semnalizare verticală și orizontală, amenajare intersecții, accese la proprietăți, panouri fonoabsorbante şi pasarele pietonale, dacă e cazul.

  „Acest proiect se va conecta cu 𝗻𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿 care va realiza legătura între Autostrada Bucureștiului #A0 și DN3, nod care se află în faza finală de proiectare și care va fi gata în scurt timp. Vine ca o măsură suplimentară de creștere a capacității de transport a infrastructurii existente în zona Centurii București, aferentă Strategiei de Dezvoltare a Drumurilor Radiale în zona București-Ilfov”, a spus Scrioşteanu.

  Cel de-a doilea proiect se referă la realizarea unui sens giratoriu pe Drumul Naţional 2 (km 21+900), la intersecția cu DC29 (km 9+800) din zona satului Șindrilița, comuna Găneasa, județul Ilfov.

  Proiectantul SC Global Routes Expert SRL lucrează deja la elaborarea studiului de fezabilitate, iar termenul de predare al acestuia este în luna noiembrie a acestui an. Aceste proiecte se realizează la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, prin domnul președinte al Consiliului Județean Ilfov – Hubert Thuma, domnul primar al comunei Găneasa – Niculae Raul Gabriel, domnul primar al orașului Pantelimon – Marian Ivan și domnul primar al comunei Brănești – Niculae Cismaru”, a subliniat Irinel Scrioşteanu.

  Comentariile sunt închise.