Secretar de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că luni, 23 octombre, a fost lansată licitația pentru elaborarea documentației tehnice pentru încă un drum radial conex Autostrăzii Bucureștiului și regiunii București-Ilfov, fiind vorba despre 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗮𝗹 𝟯 – 𝗚𝗶𝘂𝗹𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀.

    „DR3 – Giuleşti Expres va asigura conexiunea cu Capitala, Autostrada Bucureștiului #A0 și Centura București, între zona rezidențială și logistică a Sectoarelor 1 și 6 (Calea Giuleşti), orașul Chitila (Ilfov), localitatea Dragomirești Vale (Ilfov) și comuna Săbăreni (Giurgiu)”, a spus Scrioşteanu.

    Conform sursei citate, Drumul Radial 3 va avea o lungime de 10,37 km, iar caracteristicile principale solicitate pentru proiectarea acestui nou drum sunt: 4 benzi de circulație (câte 2 benzi pe sens), 2 zone de acostament, 4 zone de siguranță cu parapeți, Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară, Piste de biciclete, Trotuar pietonal, Transport public, Iluminat public, 3 noduri rutiere situate la intersecția DR3 cu 1) DNCB – Chitila, 2) zona logistică Zurbaua – Chitila și 3) cu A0.

    „Câștigătorul va avea la dispoziție 17 luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, de la data semnării contractului, iar valoarea estimată a contractului este de 21 milioane lei, fără TVA. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027.

    Implementarea acestor proiecte este asigurată de Consiliul Județean Ilfov și PMB, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București #ADIZMB, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR și totodată, la solicitarea și cu sprijinul domnului Hubert Thuma – președintele CJ Ilfov, domnului Emilian Oprea – primarul orașului Chitila și domnului Gheorghe Socol – primarul localității Dragomirești Vale. Proiectul „𝗢𝗿𝗯𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶” prevede realizarea unor drumuri noi cu scopul de a lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului #A0, intersectând 30 localități din zona metropolitană”, a subliniat Irinel Ionel Scrioşteanu.

    Comentariile sunt închise.