Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, a prezentat, pe 18 octombrie, stadiul lucrărilor de construire a corpului nou de şcoală.

  „Săptămâna trecută am atins o etapă cheie în acest proces de dezvoltare și ne dorim să împărtășim cu voi fiecare detaliu important – a fost turnată cu succes placa de pardoseală a parterului, cota 0.00 a clădirii noastre. Această realizare a fost precedată de pregătiri meticuloase. Am implementat cu succes straturi de termoizolație și am instalat armătura necesară pentru placă, asigurându-ne că totul este pregătit pentru etapele următoare.

  Pentru a vă oferi o imagine clară a proiectului, vă informez că următoarea etapă implică cofrarea stâlpilor, care au fost deja armați și ridicați pe poziție, dupa care va urma cofrarea placii peste parterul cladirii. Această etapă este crucială în construcția clădirii noastre și ne apropie tot mai mult de realizarea proiectului.

  Suntem recunoscători pentru susținerea și răbdarea voastră pe parcursul acestui proces. Continuăm să lucrăm cu dedicare pentru a oferi copiilor din localitatea noastră spații de învățământ sigure, și la standarde moderne”, a transmis primarul Gheorghe Covrigea.

  Acest proiect de suflet al edilului din Berceni a demarat în iunie, anul acesta.

  „Proiectul de construire a unui corp nou de şcoală, avizat de către toate instituţiile abilitate şi care respectă normativele de proiectare în vigoare, vizează extinderea Şcolii Generale Nr.1 Berceni, situată pe Bd-ul 1 Mai, nr. 264. Noua construcţie se va desfăşura pe un teren generos de 6.812 metri pătraţi şi va imploca demolarea corpului vechi de clădire C1, cu suprafaţa de 511 metri pătraţi, urmată de construirea unui corp nou de şcoală cu regim de înălţime P+2E”, spunea, în iunie, Gheorghe Covrigea.

  Cu o suprafaţă desfăşurată de 1858,64 metri pătraţi, noul corp de şcoală va oferi locuitorilor din Berceni săli de clasă suplimentare pentru elevii din I-VIII, un laborator de limbi străine şi o sală de informatică, toate dotate cu echipamente moderne de ultimă generaţie. Totodată, pentru asigurarea unui mediu sigur şi protejat, noul corp de şcoală va fi echipat cu un sistem de supraveghere video performant care va monitoriza zonele de importanţă deosebită, inclusiv căile de acces în incintă, perimetrul clădirii şi spaţiile comune din şcoală. Astfel, va fi creat un climat de siguranţă pentru toţi elevii. În plus, proiectul prevede implementarea unui sistem modern de detectare şi avertizare la incendiu, în conformitate cu legislaţia privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

  „Acest nou imobil, ce va fi dedicat în întregime educaţiei, va rezolva o parte semnificativă a provocărilor cu care se confruntă familiile tinere din localitate. Prin asigurarea unor spaţii moderne şi complet utilate, vom crea un mediu optim pentru creşterea şi educaţia copiilor din comuna Berceni. Vă asigur că administraţia locală rămâne dedicată dezvoltării comunităţii şi va continua să lucreze pentru a oferi servicii şi facilităţi de calitate tuturor locuitorilor noştri. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru şi pentru încrederea pe care ne-o acordaţi”, a afirmat primarul din Berceni.

  Comentariile sunt închise.