Reprezentanţii Primăriei Afumaţi au anunţat, pe 20 octombrie, că primarul Gabriel Dumănică a semnat contractul de finanţare pentru proiectul privind construirea a două staţii electrice cu câte două puncte de reîncărcare a maşinilor electrice.

    Aceasta, în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, în localităţi”, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu(AFM).

    „Staţiile vor fi amplasate la Baza Sportivă Afumaţi(Stadion) şi în incinta imobilului de la Parcul de Tineret din zona Deal, ce are ca vecinătate străzile Mihai Eminescu şi Ioan Slavici. Totodată, prin alt proiect, ne-am înscris cu alte două locaţii, una pe strada Caisului(parcul de la Moară), iar cealaltă pe strada Albăstrelelor nr. 40, în zona Deal(lângă Skatepark)”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

    Potrivit sursei citate, prin realizarea acestui obiectiv de investiţii se urmăreşte dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică şi îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin stimularea utilizării vehiculelor electrice.

    „Atragerea de fonduri europene, guvernamentale sau judeţene nerambursabile reprezintă o prioritate pentru primarul Gabriel Dumănică. Acest proiect face parte din cele circa 60 de proiecte cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale, judeţene, dar şi din bugetul local al comunei Afumaţi, care vor fi finalizate în următorii 3 ani”, au subliniat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

    Comentariile sunt închise.