O femeie, în vârstă de 57 de ani, și-a pierdut viața, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unui incendiu ce a izbucnit în locuința sa din Adunaţii Copăceni. Potrivit ISU Giurigu, soțul acesteia, de 68 de ani, a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare și la față. Acesta a fost preluat de un echipaj de ambulanță și transportat la un  spital din capitală.

„La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, Detașamentului Giurgiu, Stațiilor Mihăilești și Colibași, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SAJ.

Pompierii au constatat faptul că în curtea respectivă erau două case, apropiate una de cealaltă. Incendiul se manifesta generalizat la prima dintre acestea, pe o suprafață de aproximativ 40 mp, iar flăcările s-au extins și la cea de-a doua locuință, unde au fost afectate două dormitoare, livingul și o parte din pod. Au ars mobilier, obiecte și bunuri personale”, au transmis pompierii giurgiuveni.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil incendiul a izbucnit in dormitorul în care se afla femeia și a fost provocat de un scurtcircuit.

Informare preventivă – ISU Giurgiu

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

–        nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

–        nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

–        nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

–        nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Comentariile sunt închise.