Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 3.300 de bucăți constând în materiale pirotehnice ce erau transportate cu încălcarea prevederilor legale.

    „În data de 13.10.2023, în jurul orei 08:30 în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz, un cetățean bulgar în vârstă de 29 ani. Cu ocazia efectuării controlului asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit 12 cutii ce conțineau în total 3.360 bucăți de materiale pirotehnice”, a transmis Poliţia de Frontieră Giurgiu.

    Potrivit sursei citate, deoarece șoferul a declarat că intenționa să transporte articolele pirotehnice în București, la un centru comercial en-gros, fără a deține însă autorizațiile necesare, la fața locului a fost solicitată o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

    „Astfel, faţă de șofer a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii  de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept„ urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet. Întreaga cantitate, în valoare totală de 840.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii din cadrul SAESP IPJ Giurgiu”, au precizat poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

    Comentariile sunt închise.