Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunţat, seara trecută, că, în accidentul de autocar din Italia, au murit şi patru cetăţeni români. Este vorba despre doi copii de 8, respectiv 13 ani(conform Antena 3 CNN) şi părinţii lor. Potrivit unor surse citate de presa naţională, cei patru ar fi avut rezidenţa în Germania.

    „Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgenţă, în urma informaţiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite, şi au solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate. O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la faţa locului, în regim de urgenţă, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate”, a transmis, miercuri seară, MAE, într-un comunicat de presă.

    Un autobuz plin cu turiști a căzut, marţi seara, 15 metri în gol, de pe o pasarelă rutieră, apoi a luat foc. 21 de persoane au murit inclusiv şoferul autocarului iar alte 15 au fost rănite. Autobuzul era unul electric şi transporta turişti străini care se întorceau dintr-o excursie de o zi la Veneţia.

    Aflat pe o pasarelă, a trecut de parapetele de protecţie şi a căzut de la o înălţime de peste 10 metri, peste calea ferată, luând foc la impact.

    Comentariile sunt închise.