Aproximativ 700 de hectare de vegetație uscată, stuf și miriște de porumb au ars, în comuna Vedea. Evenimentul a fost anunțat duminică, 1 octombrie, în jurul prânzului și a fost stins după aproximativ 18 ore, a anunţat ISU Giurgiu.

Conform sursei citate, fiind vorba despre o suprafață mare, cu multe focare, la fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu două autospeciale de stingere și o cisternă.

„Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, au subliniat pompierii giurgiuveni.

Comentariile sunt închise.