Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că, miercuri, 27 septembrie, au fost depuse patru oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la trei benzi a unor tronsoane aferente autostrăzilor A1, A2 şi A3.

“Lărgirea la 3 benzi se prevede a se realiza pentru următoarele sectoare de autostrăzi: Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti integral (109,6 km), Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între București – Fundulea, Autostrada A3, pe sectorul de drum cuprins între Moara Vlăsiei – Dumbrava. Pentru proiectele de lărgire a autostrăzilor de mai sus, au depus oferte: INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL, Asocierea PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL (lider) – PROSPECT DRILL SRL – CREATIVE ROAD DESIGN SRL, Asocierea EUROCERAD INTERNATIONAL SRL (lider) – SPECIALIST CONSULTING SRL, TOTAL BUSINESS LAND”, a spus Scrioşteanu.

Conform sursei citate, aceste proiecte se înscriu în Strategia de Dezvoltare a Drumurilor Radiale în zona Bucureşti-Ilfov.

“Pe această strategie am promovat-o împreună cu Consiliul Județean Ilfov la Ministerul Transporturilor și se află în strânsă legătură cu realizarea Autostrăzii de Centură a Capitalei. Durata contractului este de 18 luni, în care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate.

Valoarea estimată este de 29,78 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este constituită din fonduri externe nerambursabile”, a mai spus Irinel Ionel Scrioşteanu.

Comentariile sunt închise.