Presa naţională notează că 81 de persoane, afectate de explozia de la Crevedia, Dâmboviţa, cer patronilor staţiei de GPL despăgubiri de peste 8,5 milioane de euro. Persoanele s-au constituit în parte civilă în dosarul deschis de procurori.

  Potrivit datelor oficiale, exploziile au dus la moartea a cinci persoane și rănirea a altor 56, precum și distrugerea totală sau parțială a 89 de case.

  Astfel, în total, din cercetările efectuate până la acest moment, anchetatorii au identificat 158 de persoane afectate de tragedie.

  Pe de altă parte, un judecător din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 urmează să decidă dacă administratorii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, vor rămâne în arest preventiv.

  ”În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive faţă de doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prevăzută de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 până la 4 noiembrie 2023”, au transmis ieri magistraţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

  Conform sursei citate, ”inculpaţii, în decursul unei perioade de timp de cel puţin 3 ani, au promovat în cadrul societăţii, în mod sistematic, o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi”.

  Comentariile sunt închise.