Aşa cum anunţam într-un material anterior, comuna Snagov s-a alăturat Programului de screening gratuit pentru cancerul colorectal şi pentru leziunile precanceroase. Pe 21 septembrie,

  a avut loc şi o întâlnire între cei interesaţi şi medici, evenimentul desfăşurându-se în parcul din faţa Primăriei Snagov.

  Experţii din domeniu le-au prezentat ilfovenilor informațiile esențiale și au răspuns la toate întrebările despre testările preventive, beneficiile acestora și impactul lor pozitiv asupra sănătății comunității Snagov.

  “Mă bucură enorm faptul că oamenii din localitatea noastră au înțeles cât de importantă este prevenția, aceasta fiind singura modalitate de a ne menține sănătoși cât mai mult timp și de a evita apariția unei boli grave.

  Astăzi, în compania specialiștilor de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), cei interesați au putut afla toate informațiile despre testul FIT, distribuit în cadrul programului de screening ROCCAS II, și li s-a putut răspunde la toate întrebările.

  Vă îndemn să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și, dacă aveți peste 50 de ani, să cereți medicilor de familie informații despre acest test pe care îl puteți obține gratuit! Este un pas simplu, dar esențial în depistarea precoce a afecțiunilor potențial grave, precum cancerul colorectal”, a transmis primarul comunei Snagov, Anghel Mihai.

  Programul de screening gratuit pentru cancerul colorectal și pentru leziunile precanceroase este derulat de Spitalul Universitar Militar de Urgență Central ”Carol Davila”, în colaborare cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, cu susținerea Primăriei Snagov și a Consiliului Județean Ilfov. Acesta este destinat persoanelor din București și Ilfov cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani.

  Foto: Primăria Snagov

  Comentariile sunt închise.