Doi bărbaţi sunt reţinuţi de poliţişti, fiind acuzaţi că ar fi omorât în bătaie un tânăr de 17 ani din Tulcea. Tragedia s-a petrecut în noaptea de 17 spre 18 septembrie, în oraşul menţionat, când a izbucnit un conflict spontan între două grupuri de tineri.

„Din probele administrate până în acest moment a rezultat faptul că de grupul format din cinci tineri din care făcea parte şi victima F.R.I., s-a apropiat un alt grup de trei persoane cu un comportament agresiv. Fără un motiv anume, unul dintre cei trei respectiv C.M., în vârstă de 35 de ani, i-a aplicat minorului F.R.I., multiple lovituri, cu pumnul în zona feţei şi cu picioarele în zona abdomenului. Când F.R.I. a reușit să se ridice şi a încercat să se refugieze din zona în care se aflau agresorii, a fost prins şi imobilizat de către o altă persoană din grupul celor trei, respectiv R.P. în vârstă de 32 de ani. Acesta i-a aplicat două lovituri de pumni la nivelul feţei, urmare a cărora victima a căzut fără cunoştinţă la pământ”, au transmis cei de la Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Conform sursei citate, medicii de pe Ambulanţa Tulcea au încercat, în zadar, să îl resusciteze pe băiat şi au declarat decesul lui după o oră.

„Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus la data de 18.09.2023, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspecţii C.M. şi R.P., pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte faptă prev. de art. 195 alin. 1 din C.pen., urmând a înainta instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a acestora. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie – se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea”, transmite sursa citată.

Comentariile sunt închise.