Un asistent medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Piteşti a primit o amendă de 500 de lei, după ce o comisie de control a decis că nu a respectat normativul privind timpul de aşteptare al bolnavilor.

Presa locală din Argeş notează că medicii spun că timpii de aşteptare la Urgenţă sunt, într-adevăr mari, pentru că sunt mult prea puţini doctori.

„Noi ne-am gândit foarte mult dacă a venit momentul, după mult timp, totuşi să răspundem şi să înţeleagă populaţia că acolo lucrează doi medici pe tură. Normativul să lucreze doi medici este la 20.000 de pacienţi pe an, or noi avem 60.000 de prezentări, ar trebui să fim cinci-şase medici pe tură, ceea ce este infernal ca doi medici să vadă un număr suplimentar de urgenţe raportat la numărul de prezentări. Noi suntem foarte puţini, asistenţi puţini, brancardieri puţini şi cred că acest lucru este în toată ţara”, a declarat, la Medika TV, Alina Martău, medic care lucrează în Urgenţă la Spitalul Judeţean din Piteşti.

La rândul său, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a spus că au fost înregistrate mai multe sesizări privind timpul mare de aşteptare în Urgenţă.

”Inspectorii de specialitate au constatat încălcarea unei norme care în alte locuri este respectată”, a spus prefectul de Argeş.

Comentariile sunt închise.