Acest lucru este susţinut de reprezentanţii Primăriei Afumaţi care au prezentat, pe 7 septembrie, cele mai importante investiţii ce vor fi realizate la Şcoala Mare din localitate.

„Educaţia este o prioritate pentru Primăria comunei Afumaţi! Lucrăm în mod continuu pentru ca elevii afumăţeni să beneficieze de şcoli cu dotări de ultimă generaţie, care să contribuie la crearea unui mediu ideal pentru dezvoltare şi învăţare. Şcoala Mare, prin achiziţia şi alipirea celor patru terenuri învecinate, a ajuns la o suprafaţă de peste 3 hectare şi a devenit, astfel, şcoala cu cel mai mare spaţiu destinat învăţământului din judeţul Ilfov, lucru ce ne permite începerea mai multor proiecte”, au precizat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

Astfel, potrivit sursei citate, a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a Şcolii Gimnaziale Nr.1 Afumaţi, în valoare de 835.000 de lei. De asemenea, va fi construită o creşă cu fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Proiectul este denumit „Dezvoltarea serviciilor de educaţie timpurie complementare destinate înfiinţării a două grupe de copii cu vârste între 0 şi 3 ani, în valoare de 1 milion de lei.

„Va fi realizată o sală de festivităţi pentru diverse evenimente şcolare(serbări, festivităţi de Crăciun, Ziua Şcolii sau a Europei, Halloween, concursuri şi workshop-uri), dotată cu cantină şi bucătărie. A fost finalizat terenul de sport sintetic de la Şcoala Mare”, au mai spus cei de la Primăria Afumaţi.

Şi celelalte şcoli şi grădiniţe din Afumaţi vor trece prin mari transformări

Autorităţile locale din Afumaţi au precizat că Şcoala Nr.1(Monument A) are un proiect privind etajarea şi mansardarea, Şcoala Nr. 2(B) din Ograda Ştefăneşti va fi construită cu două etaje, pe întreaga suprafaţă existentă, iar Şcoala Nr.3(C) va fi, de asemenea construită cu două etaje. Mărirea suprafeţelor construite va permite operaţionalizarea unui program After-School.

„De asemenea, sunt în curs de accesare fonduri prin Compania Naţională de Investiţii pentru creşă, cu maximum patru grupe, în valoare peste 12,2 milioane de lei, având ca amplasament terenul liber de lângă parcul din Cartierul de Tineret din Zona Deal. A fost achiziţionat un nou microbuz cu 11+1 locuri pentru elevi, ajungând, astfel, la un total de trei maşini aflate la dispoziţia elevilor şi a cadrelor didactice. Vom accesa fonduri europene prin PNRR, prin semnarea protocolului de colaborare între Primăria Afumaţi şi Consiliul Judeţean Ilfov, pentru achiziţionarea de microbuze şcolare verzi(electrice, ecologice, prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus), facilitând accesul copiilor şi tinerilor la educaţie, prin protejarea mediului înconjurător”, au precizat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

În plus, conform sursei citate, Şcoala Gimnazială din Afumaţi beneficiază, acum, de două drumuri de acces în incintă: unul dinspre Şoseaua Petrăchioaia şi cel de-al doilea, din strada Prof. Coman Ion, pe o lăţime de circa 37 de metri, ce face legătura între Şoseaua Petrăchioaia(DJ200A) şi Drumul Naţional 2. „Acest lucru permite o circulaţie bună în interiorul şcolii, atât de necesară pentru accesul maşinilor de capacitate mare(autocare), la desele evenimente organizate de şcoală şi care implică deplasări”, au precizat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

Foto: Primăria Afumaţi

Comentariile sunt închise.