Poliţiştii de frontieră anunţă că o fată de 16 ani, dată dispărută în Germania, a fost găsită, duminică, 3 septembrie, în timp ce încerca să iasă din ţară, prin Vama Calafat. Fata se afla într-un microbuz ce s-a prezentat la control în jurul orei 10.00.

    „Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit că asupra acesteia exista o alertă de persoană dispărută, emisă cu o zi înainte de autorităţile din Germania. Cea care a reclamat dispariţia a fost mama minorei care a declarat că ştia de intenţia minorei de a pleca la bunica sa din Grecia. Minora a fost preluată de o echipă din cadrul DGASPC Calafat, urmând să fie aplicată procedura legală de returnare în Germania”, au anunţat cei de la Poliţia de Frontieră Giurgiu.

    Oamenii legii spun că şi pe 30 august, au identificat un copil turc, de 2 ani, în Vama Giurgiu, ascuns sub haine, în portbagajul unui autoturism.

    „Autovehiculul era condus de un cetăţean german de origine turcă şi a declarat că este unchiul copilului, prezentând paşaportul acestuia. Bărbatul a declarat că intenționa să se deplaseze cu copilul în Germania şi a decis să îl ascundă întrucât nu deținea viză de intrare pe teritoriul Uniunii Europene. În cauză, în baza Protocolului româno-bulgar, cercetările au fost preluate de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun”, au precizat poliţiştii de frontieră.

    Comentariile sunt închise.