Reprezentanţii Primăriei Afumaţi au anunţat, pe 20 august, că dispensarul medical din comună a fost complet reabilitat. Potrivit sursei citate, spaţiul a fost reabilitat, în mai multe etape, din 2008 şi până în prezent. Astfel, la început, a fost amenajată curtea cu alei şi spaţiul verde, a fost făcută izolarea termică cu polistiren şi a fost înlocuit acoperişul cu tablă nouă. În a doua etapă, au fost făcute lucrări de reabilitare a mansardei şi a podului, iar prin lucrările de anul acesta, clădirea are un aspect corespunzător unei clinici medicale, cu spaţii amenajate conform normelor de sănătate publică.

  „Pentru Primăria Afumaţi, sănătatea este o prioritate, iar datorită acestei preocupări permanente a administraţiei conduse de primarul Gabriel Dumănică, investiţiile în acest domeniu sunt considerate imperios necesare. La solicitarea celor doi medici de familie din dispensar, dr. Simona Mihăilă şi dr. Dorin Dogareci, cu sprijinul primarului Gabriel Dumănică şi al Consiliului Local, au fost realizate lucrări de înlocuire a tâmplăriei PVC vechi cu o tâmplărie nouă de bună calitate, pentru uşi şi ferestre, pereţii au fost zugrăviţi, au fost făcute reparaţii interioare(a fost decopertată pardoseala din gresie veche şi linoleum vechi, s-a turnat şapă autonivelantă şi a fost montat linoleum nou şi de calitate, a fost vopsită tâmplăria din lemn şi scara interioară), dar şi la exteriorul clădirii”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Conform sursei citate, de asemenea, au fost reparate instalaţiile sanitare, astfel încît, în acest moment, dispensarul din localitate este primitor pentru cei 6.000 de afumăţeni care sunt înscrişi la cei doi medici de familie.

  „Practic, este o schimbare radicală a spaţiilor interioare, iar din acest moment putem spune că pacienţii vor beneficia de condiţii civilizate şi mult mai bune pentru consultaţii. Clădirea în care funcţionează dispensarul din Afumaţi are parter şi mansardă, dar, în urma lucrărilor de reamenajare, cabinetul dr. Simona Mihăilă a fost mutat la parter, pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor mai în vârstă, care se plângeau că trebuie să urce o scară destul de greu de accesat. De acum, ambii medici de familie au cabinetele la parter, astfel că pacienţii în vârstă nu mai sunt nevoiţi să depună efort suplimentar, atunci când vin la consultaţii”, au subliniat cei de la Primăria Afumaţi.

  „Aceste modernizări se adaugă celor realizate anterior, dotărilor din anii trecuţi. Şi medicii de familie au investit şi şi-au dotat cabinetele, dar a contribuit foarte mult Consiliul Local, astfel încât spaţiul să arate acum ca la un nou început. O veste bună este că medicii de familie s-au înscris pentru accesarea fondurilor europene, în vederea dotării cabinetelor de familie cu aparatură de care nu dispune, acum, dispensarul, cât şi pentru înlocuirea echipamentelor vechi”, a declarat şi primarul Gabriel Dumănică.

  La rândul său, medicul Dorin Dogareci a explicat că programul de dotare cu echipamente medicale vizează obţinerea unor aparate cu ajutorul cărora să poată fi acordate cât mai multe servicii medicale, conform relaţiei contractuale dintre cabinetul de medicină de familie şi Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov.

  „Dorinţa noastră este să satisfacem cât mai multe nevoi ale pacientului, iar pentru aceasta, o dotare eficientă a cabinetului înseamnă să dispunem de spirometru, electrocardiograf, glucometru, masă, birou, tensiometru, chiar şi masă ginecologică”, a explicat medicul.

  Dispensarul din Afumaţi a făcut parte din campania de depistare precoce a tuberculozei pulmonare, derulată de Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

  „Am avut o adresabilitate foarte mare, cetăţenii fiind mobilizaţi, atât cu ajutorul medicilor de familie, cât şi cu sprijinul Primăriei. Este foarte important că cetăţenii au venit şi au înţeles importanţa unor astfel de campanii. Noi am depistat un cetăţean cu TBC, iar din această cauză toată familia a fost îndrumată deja către centrul TBC teritorial(…). Sunt procesate rezultate şi pentru alţi pacienţi şi acestea vor fi comunicate, dacă este cazul. Cei care vin constant la dispensar au remarcat aceste schimbări în bine şi s-au bucurat”, a subliniat medicul de familie Dorin Dogareci.

  Foto: Primăria Afumaţi

  Comentariile sunt închise.