Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov Ştefan Rădulescu a anunţat, pe 7 august, că instituţia pe care o reprezintă a obținut o nouă finanțare nerambursabilă prin care vom construi 15 stații de încărcare a vehiculelor electrice și plug-in hybrid, în opt orașe și comune ilfovene.

„Cererea a fost depusă la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant. AFM a aprobat suma eligibilă de 𝟮.𝟴𝟱𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶”, a anunţat Rădulescu.

Potrivit sursei citate, cele 15 stații de încărcare vor fi amenajate în următoarele localități:

𝗕𝗿𝗮𝗴𝗮𝗱𝗶𝗿𝘂 – Parcare Primăria Bragadiru, DN 6 (D70) Șos. Alexandriei

Casa de Cultură, Str. Povernei

Parc Bragadiru, Str. Povernei

𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝘁𝘂 – Parcare Primăria Cornetu, Str. Livezi

𝗖𝗵𝗶𝗮𝗷𝗻𝗮 – Parcare Hotel Concordia, Drumul Gării

𝗠𝗼𝗴𝗼𝘀̦𝗼𝗮𝗶𝗮 – Parcare Parc Brâncoveanu, DN 1A Șos. București-Târgoviște

𝗦𝗻𝗮𝗴𝗼𝘃 – Parcare Primăria Snagov, DJ 101B

Promenada, DJ 101B

𝗚𝗿𝘂𝗶𝘂 – Parcare Primăria Gruiu, DJ 101B

𝗖𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗮 – Parcare teren sport, DJ 301 Str. Decebal

𝗧𝘂𝗻𝗮𝗿𝗶 – Parc Tunari, Str. Parcului

𝗕𝘂𝗳𝘁𝗲𝗮- Parc Buftea, DJ 602 Blvd. Muncii

𝗖𝗼𝗽𝗮̆𝗰𝗲𝗻𝗶 – Parcare Primăria Copăceni, Intr. Plopilor

Parcare teren de sport, Str. Morii

Intrarea Plopilor, DJ 401D Str. Principală

„Potrivit proiectului, fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare, unul care permite încărcarea în curent continuu la o putere ≥ 50 kW şi unul, în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW. Consiliul Județean Ilfov își propune să îmbunătățească mobilitatea electrică pe raza județului, prin construirea unei rețele extinse de stații de încărcare. Numărul mașinilor electrice și plug-in hybrid este în continuă creștere, astfel că ne dorim să le oferim ilfovenilor infrastructura necesară utilizării acestora, cu impact pozitiv pentru mediul din județul Ilfov și pentru sănătatea ilfovenilor”, a subliniat Ştefan Rădulescu.

Edilul precizează că AFM a aprobat și alte proiecte depuse de primării din Ilfov. „Comuna Berceni primește finanțare de 1,7 milioane de lei, comuna Domnești, 570.000 de lei, comuna Cernica, 743.975 de lei, comuna Ștefăneștii de Jos, 542.893,89 de lei, comuna Grădiștea, 372.285 de lei, comuna Clinceni, 373.600 de lei, comuna Dascălu, 363.340 de lei, comuna Snagov, 372.145,49 de lei, orașul Pantelimon, 1.137.041,44 de lei, orașul Chitila, 1.330.000 de lei, și comuna Afumați, 623.612,43 de lei. Îi felicit pe primarii din Ilfov care au obținut finanțări pentru stații de încărcare vehicule electrice!”, a mai spus vicepreşedintele CJ Ilfov Ştefan Rădulescu.

Comentariile sunt închise.