Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov Ştefan Rădulescu a postat pe Facebook un mesaj referitor la stadiul lucrărilor ce se desfăşoară la Mănăstirea Căldăruşani din comuna Gruiu.

  „Mănăstirea Căldărușani trece printr-un amplu proces de reabilitare cu ajutorul unei finanțări obținute prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul care prevede conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural din ansamblul de monumente istorice al Mănăstirii #Căldărușani a fost monitorizat permanent de instituțiile care au ajutat la obținerea fondurilor și implementare. Am avut o întâlnire de lucru împreună cu reprezentanții Autorității de Management a Programului Operațional Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și ai Agenției pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov privind stadiul lucrărilor și efectuarea raportului de progres pentru proiectul menționat anterior”, a afirmat Ştefan Rădulescu.

  Potrivit sursei citate, lucrările se află la un stadiu de peste 82%.

  „La Mănăstirea Căldăruşani pot fi vizitate două biserici: Biserica Sf. Dimitrie și Biserica Sf. Ioan Evanghelistul, ambele fiind reamenajate total, atât la interior cât și la exterior. După restaurare vor fi introduse în circuitul turistic, fiind dotate și cu instalații pentru siguranța la incendiu, antiefracție și climatizare. Partea de digitalizare nu lipsește din acest proiect, aceasta asigurând accesul la obiectele de patrimoniu. În plus, a fost amenajat un infochioș și un grup sanitar, o gospodărire de apă pentru incendiu, o parcare și un drum de acces”, am mai spus Rădulescu.

  Finanțarea a fost asigurată după cum urmează: 15,5 milioane de lei din fonduri europene, 3,9 milioane de la bugetul național, sume nerambursabile și contribuția Consiliului Judeţean Ilfov de 3,5 milioane de lei.

  Foto: CJ Ilfov

  Comentariile sunt închise.