Calea ferată dintre Pajura(Bucureşti) şi Mogoşoaia(Ilfov) va fi modernizată, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu. El a precizat că a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru modernizarea liniei ferate pe sectorul Pajura-Mogoşoaia, care presupune proiectarea și execuția lucrărilor de semnalizare, inclusiv execuția dublării parțiale a liniei ferate.

    „Scopul proiectului constă în creșterea capacității de circulație a trenurilor prin dublarea parțială a liniei ferate dintre Gara de Nord București și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni, prin introducerea a două noi aparate de cale și prin operaționalizarea sistemului de semnalizare”, a spus Scrioşteanu.

    Conform sursei citate, principalele lucrări prevăzute în cadrul contractului sunt: lucrări de relocare, modificare, respectiv demontare din cale a vechilor instalații CF, introducerea a 6 circuite de cale pe linia CF 301K și linia 700, montarea a 4 stâlpi de semnalizare, montarea a 2 electromecanisme de macaz, montarea de încălzitoare pe aparatele de cale, realizarea rețelei de cablaj pentru echipamentele nou-introduse în cale (cabluri de semnalizare, cabluri pentru alimentare a semnalelor, dulapurilor de bloc, adaptarea dependințelor pentru noua configurație), montarea de dulapuri pentru echipementele de semnalizare, reconfigurarea instalațiilor din stația Mogoșoaia.

    „Vrem să reducem intervalul de circulaţie al trenurilor spre aeroport de la 40 de minute la 30 de minute, astfel încât prima linie de tren metropolitan din România să capete o atractivitate suplimentară, iar această investiţie vine să sprijine acest lucru şi să asigure, totodată, predictibilitate suplimentară, asigurând respectarea cu stricteţe a programului de transport”, a precizat Ionel Scrioşteanu.

    Valoarea totală estimată a contractului este de aproximativ 6.5 milioane lei, fără TVA, finanțare de la bugetul de stat, iar termenul contractul este de 7 luni.

    Comentariile sunt închise.