Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, a anunţat că, pe 3 iulie, în şedinţa Consiliului Local Berceni, a fost aprobat proiectul privind „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Acesta se va desfăşura în paralel cu proiectul de Construire Şcoală P+2E(cu 14 săli de clasă) din incinta Şcolii Gimnaziale Nr.1.

    „Ţin să le mulţumesc, pe această cale, colegilor din Consiliul Local Berceni pentru răspunsul prompt din şedinţa de azi. Vom face toate demersurile pentru a depune proiectul, în vederea accesării fondurilor necesare construirii unei alte şcoli moderne în comuna Berceni, cu spaţii educaţionale flexibile şi multifuncţionale, care să fie compatibile cu nevoile copiilor de astăzi”, a transmis primarul Gheorghe Covrigea.

    Conform sursei citate, clădirea propusă va avea un regim de înălţime de P+2E şi va fi compusă din săli de clasă modern utilate, două săli de laborator, spaţii tehnice şi teren de sport.

    „Şcoala verde pe care o vom construi va respecta obiectivul privind necesarul de energie primară care să asigure certificare de performanţă energetică şi va urmări reducerea consumului de energie pentru încălzire, a costurilor de exploatare pentru energie şi apă, precum şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Totul, pentru a atinge standardul nZEB – clădire cu consum de energie aproape zero şi cu performanţă energetică foarte ridicată. Fapte, nu vorbe! Ne ţinem de cuvânt şi procedăm la dezvoltarea infrastructurii din sistemul educaţional, prin construirea unor şcoli care ating ultimul standard de performanţă”, a mai declarat primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.

    Comentariile sunt închise.