Meteorologii au transmis o informare valabilă până pe 14 iulie, ce vizează un val de căldură, disconfort termic şi caniculă.

    Potrivit specialiştilor ANM, luni, valul de căldură și canicula au cuprins Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana.

    „Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, se arată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

    „Într-adevăr, vorbim de o săptămână călduroasă, caniculară începând de astăzi, în partea de vest-sud a țării. De altfel, am înregistrat la multe stații meteorologice, ne-am apropiat de 33-34° temperatura resimțită a depășit 38 de grade. De mâine(marţi, 11 iulie, n.r.), progresiv vom consemna valori de temperaturi în creștere, la nivelul maximelor de până la 38, posibil 39° la umbră. Cu siguranță joi, posibil cea mai caldă zi din acest episod și în același timp, indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite cu siguranță peste 40-42°”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la România TV.

    Comentariile sunt închise.