Nu doar lucrările de igienizare, reabilitare sau modernizare a unităţilor de învăţământ din Snagov reprezintă dovada preocupării continue a Primăriei, în acest domeniu, ci şi investiţiile privind dotările şcolilor şi grădiniţelor, dar şi proiectele ce vizează creşterea calităţii actului de învăţământ. Un proiect foarte important, câştigat recent de autorităţile locale din Snagov, „Ludoteca Snagov-Model de educaţie timpurie”, va debuta în această toamnă, a anunţat primarul Anghel Mihai, pe 3 iulie.

    „Așa cum știți, la momentul în care am preluat funcția de primar, localitatea noastră se confrunta cu o situație financiară destul de grea, ce nu ne permitea să facem investiții pentru comunitate.Totuși, bugetul local extrem de mic nu ne-a descurajat, ci, dimpotrivă, ne-a motivat să găsim metode prin care să putem realiza proiecte vitale pentru noi toți. Iar singura soluție a fost să profităm de fiecare sursă de finanțare disponibilă. Astăzi, suntem bucuroși să vă anunțăm că am câștigat încă un proiect depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR. Prin acesta, copiii din școlile noastre vor beneficia de un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, cu ajutorul proiectului „LUDOTECA SNAGOV- MODEL DE EDUCATIE TIMPURIE”. Proiectul, în valoare de peste un milion de lei, va începe din toamna aceasta. Împreună clădim un viitor mai bun pentru copiii noștri!”, a transmis primarul comunei Snagov, Anghel Mihai.

    Proiectul vizează desfășurarea activității de educație timpurie complementară pentru copii preșcolari cu vârsta de până la 6 ani.

    Ludoteca reprezintă un model de educație preșcolară prin joacă și ajută în mod real copiii și părinții sau îngrijitorii acestora, oferindu-le un model educațional viabil, înțelegerea mai bună a dezvoltării copiilor, dar și răgazul necesar pentru stabilirea unei conexiuni mai profunde între părinți/îngrijitori și copii, prin modalități ludice de exprimare. Parteneri în cadrul proiectului sunt Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și Liceul teoretic ”Mihail Kogălniceanu”, instituții prin intermediul cărora se derulează activitățile specifice.

    Comentariile sunt închise.