Un bărbat de 52 de ani din comuna doljeană Breasta, a fost condamnat la 14 ani de închisoare, fiind acuzat că a violat o fetiţă, în vârstă de 9 ani, fiica femeii cu care acesta trăia.

  Bărbatul a abuzat sexual de fetiţa concubinei sale pe 23 iulie 2022.

  „La data de 2 august, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi de o femeie de 33 de ani, din comuna Breasta, cu privire la faptul că concubinul acesteia ar fi violat-o pe fiica sa, în vârstă de 9 ani, din aceeaşi localitate. Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, la data de 23 iulie, în intervalul orar 23.00-24.00, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Breasta, profitand de absenţa concubinei sale, bărbatul ar fi întreţinut, prin constrângere fizică şi psihică, un raport sexual cu fiica acesteia, în vârstă de 9 ani, cu care locuia în acelaşi imobil”, a transmis Poliţia Dolj.


  Pe 3 august, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de viol. A doua zi, inculpatul a fost arestat preventiv şi, ulterior, a fost trimis în judecată în septembrie, anul trecut, tot în stare de arest preventiv.

  Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, iar miercuri, 5 iulie 2023, instanţa a dat o sentinţă în acest dosar.
  Bărbatul a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru viol. În plus, judecătorii i-au interzis inculpatului să comunice sau să se apropie de persoana vătămată timp de 5 ani după executarea pedepsei. De asemenea, instanţa a dispus ca inculpatul să-i achite persoanei vătămate suma de 200.000 lei drept daune morale. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

  Comentariile sunt închise.