Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Apelor Române(ANAR) au anunţat că inspectorii instituţiei au dat, săptămâna trecută, amenzi de 2.000 de lei celor care au intrat cu ATV-ul pe plajă.

    „În perioada 26 iunie – 2 iulie, de la Năvodari la Vama Veche, 6 echipe de inspectori (ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral şi de la nivelul altor Administraţii Bazinale de Apă), formate din peste 20 de angajaţi, au controlat mai mulţi operatori de plajă, dar şi modul de respectare a regulilor de utilizare a plajelor şi a apelor din zona costieră de către persoane private. Astfel, au fost aplicate amenzi în valoare de 2.000 de lei pentru circulaţia cu autovehicule (de tip ATV) pe plaje, conform prevederilor legale din OUG nr. 202/2002 (actualizată) privind gospodărirea integrată a zonei costiere”, se arată în comunicatul ANAR.

    Potrivit sursei citate, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative, este strict interzisă, în caz contrar putând fi aplicate amenzi între 35.000 şi 40.000 lei.

    Pe de altă parte, reprezentanţii ANAR atrag atenţia asupra faptului că operatorii de plajă trebuie să asigure accesul liber pe plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul plajei.

    „Acţiunile de control vor continua şi vor viza atât respectarea de către persoane fizice a prevederilor legale, cât şi a condiţiilor impuse operatorilor de plajă prin contractele de închiriere”, subliniază ANAR.

    Comentariile sunt închise.