Un bulgar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în Vama Giurgiu cu o cantitate impresionantă de ţigări de contrabandă, în valoare de circa 2,3 milioane de euro. Bărbatul este şoferul unui autocamion în care ascunsese 9 milioane de ţigarete.

  Luni, 12 iunie, Judecătoria Giurgiu a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului, după ce, mai întâi, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

  El este acuzat de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au descoperit, pe 10 iunie, într-un ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, o cantitate impresionantă de țigarete de contrabandă, estimată la o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro.

  “Astfel, la data de 10.06.2023, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani.

  În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra încărcăturii acestuia. În compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 900 de baxuri ce conţineau 9.000.000 de țigarete de contrabandă.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

  Comentariile sunt închise.