Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Vicenţiu Voicu, a participat, săptămâna trecută, la întâlnirea de deschidere a proiectului dedicat îmbunătățirii competențelor digitale ale cadrelor medicale. Evenimentul a avut loc pe 30 mai, la sediul Ministerului Sănătății.



Printre cei prezenţi se numără dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Ph.d. Amalia Nicoleta Coman, coordonator pentru România din partea DG REFORM, Raluca Painter, șef de unitate în cadrul DG REFORM responsabil pentru piața muncii, educație, sănătate și servicii sociale, Laura Petcu, director general adjunct în cadrul Ministerului Sănătății. De asemenea, au participat şi membrii echipei de proiect din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Ilfov şi Ministerului Sănătății, precum şi reprezentanții consultantului.
Potrivit vicepreşedintelui Vicenţiu Voicu, proiectul este implementat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Judetean Ilfov şi primește sprijin tehnic din partea Direcției Generale Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) din cadrul Comisiei Europene şi este finanțat integral prin Instrumentul de Sprijin Tehnic al Uniunii Europene.
„Concret, specialiști din instituțiile de sănătate publică din județul Ilfov sunt beneficiari direcți ai unui proiect pilot ce poate fi scalat ulterior la nivel național. În acest proces vor fi consultate spitalele, asociațiile de profesioniști, universitățile și alte entități implicate în procesul de instruire a specialiștilor din domeniul sănătății, inclusiv a medicilor de familie, pentru utilizarea noilor tehnologii din domeniu. Pentru facilitarea accesului pacienților la servicii medicale de calitate, în cadrul proiectului va fi realizat un program de formare a cadrelor medicale din județul Ilfov, autorizat la nivel național, pentru utilizarea serviciilor medicale moderne de tip e-sănătate.
La #CJIlfov lucrăm pentru oameni, iar toate proiectele și programele derulate la nivelul instituției în domeniul sănătății vizează investiții în infrastructura de sănătate, inițiative sociale și depistarea precoce, diagnosticarea și tratamentul timpuriu al bolilor cronice, cum ar fi tuberculoza, cancerul colorectal sau cancerul cervical. Sănătatea digitală și tehnologiile de telemedicină reprezintă un sector cu o creștere rapidă, iar schimbările din domeniul digital necesită specializarea personalului din domeniu. Alături de alte reforme necesare în sistemul de sănătate, reforma digitală este un pas crucial către furnizarea de servicii medicale de calitate, sigure și eficiente tuturor pacienților, în special celor vulnerabili, contribuind astfel la creșterea calității vieții locuitorilor din județul Ilfov”, a transmis vicepreşedintele CJ Ilfov, Vicenţiu Voicu.