Unul dintre cele mai importante proiecte ce se derulează, în prezent, la Jilava, este, fără îndoială, construirea Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Jilava.

  Pe 24 mai, primarul Elefterie Ilie Petre a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii de la lucrări şi a precizat că se lucrează în ritm accelerat la acest obiectiv.

  Vă anunţam, în februarie 2023, că o investiţie de anvergură şi atât de necesară în orice localitate din România a fost demarată în comuna ilfoveană Jilava. Este vorba despre amenajarea unui Centru Operativ pentru Situaţii de Urgenţă al ISU Jilava.

  Centrul va fi construit pe locul unde acum se află un corp de clădire ce a fost utilizat, până în anul 2019, ca dispensar uman. Proiectul prevede lucrări de consolidare, recompartimentare, desființare parțială, extindere şi supraînalțare P+1E, precum și schimbarea destinației clădirii din dispensar în Centru Operativ pentru Situații de Urgență.

  „Le-am promis locuitorilor comunei Jilava că voi face un centru ISU în comuna noastră și iată că a venit momentul să demarăm și acest proiect. Este foarte bine să avem și în comuna noastră mașini de pompieri și ambulanță care să poată interveni rapid în cazul unui incendiu și nu numai. Centrul ISU va avea suprafață desfășurată totală de 594 de metri pătraţi, cu o capacitate de două mașini de pompieri și o Ambulanță SMURD”, a declarat, la momentul respectiv, primarul comunei Jilava, Ilie Petre Elefterie.

  Astfel, conform sursei citate, prin crearea Centrului Operativ, la nivelul comunei vor fi asigurate condiţiile optime pentru intervenție în cazul producerii unui incendiu, cutremur, accident rutier, fenomen meteo extrem sau a unei situații de urgență medicală, atât în zona Jilava, cât și în localitățile învecinate.

  Contractul de execuție de lucrări are o valoare de aproximativ 4.200.000 lei, fiind o asociere dintre unitatea administrativ-teritorială Jilava și Consiliul Județean Ilfov.

  Foto: Primăria Jilava

  Comentariile sunt închise.