Începând cu anul 2022, Consiliul Județean Ilfov, în cooperare cu Banca Comercială Română (BCR) și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, implementează în unitățile de învățământ ilfovene programul de educație financiară „Școala de bani”.

    “Atelierele organizate în cadrul programului „Școala de bani” sunt concepute cu scopul de a crește nivelul de educație financiară al elevilor și facilitarea accesului acestora la informații utile, practice și actuale, care să îi ajute să înțeleagă concepte financiare specifice, cum ar fi: valoarea banilor, utilitatea unui card bancar, importanța economiilor sau diferența dintre nevoi și dorințe, pentru a putea învăța mai ușor cum să devină independenți financiar”, au transmis reprezentanţii CJ Ilfov.

    Sursă video: CJ Ilfov

    Conform sursei citate, sesiunile de prezentare s-au desfășurat anul trecut în nouă unități de învățământ, cu participarea unui număr total de 248 elevi de ciclu gimnazial și liceal.

    Identificând nevoia continuă de a face educația financiară mai accesibilă și mai ușor de înțeles și de aplicat pentru elevi, Consiliul Județean Ilfov va continua programul și în anul 2023, au mai transmis reprezentanţii instituţiei amintite.

    Comentariile sunt închise.