Reprezentanţii Primăriei Azuga anunţă că au început pregătirile pentru sezonul de schi, fiind deja pornite instalaţiile pentru producerea zăpezii artificiale. Potrivit sursei citate, prima pârtie va fi practicabilă înainte de Crăciun.

    „Suntem primii care dăm startul sezonului de iarnă! Azuga este favorizată de amplasarea geografică unică. O stațiune între munți care oferă tuturor posibilitatea de a practica schiul încă din decembrie, înainte de Sărbători. Aducem și o veste bună în contextul economic actual – păstrăm tarifele la transportul pe cablu la nivelul celor de anul trecut”, a transmis George Barbu, primarul orașului Azuga.

    Reprezentanţii Primăriei Azuga spun, într-un comunicat că amploarea operațiunilor de înzăpezire este dată de cele 15 tunuri de zăpadă mobile, 5 tunuri fixe și 6 lănci.

    „Echipa societății comerciale a orașului, Servicii Urbane Stațiune Azuga, este mobilizată în două schimburi pentru a valorifica temperaturile scăzute de peste noapte. Procesul de lucru înseamnă, la Azuga, o primă înzăpezire cu zăpadă ceva mai umedă, pentru ca după formarea unui strat de bază să fie așternut stratul de zăpadă mai ‘uscat’, bun pentru schiat.

    Este nevoie de un strat minim de 20 cm, consistent, pentru a se putea schia. Sunt folosite trei utilaje pentru întinderea și uniformizarea stratului de zăpadă. Este deja o tradiție ca la Azuga să fie pusă la dispoziția schiorilor o pârtie funcțională, încă din decembrie”, au mai precizat în comunicat cei de la Primăria Azuga.

    Comentariile sunt închise.