Reprezentanţii Companiei Apele Române au anunţat o poluare semnificativă cu petrol pe Dunăre, în zona Hidrocentralei Porțile de Fier I, pe o lungime de circa şase kilometri.

    „Din primele date, este vorba despre irizații petroliere care se întind de la km fluvial 936 până la ecluza Hidrocentralei Porțile de Fier I.  Informația a fost primită astăzi(marţi, 6 decembrie, n.r.) de colegii noștri din cadrul Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire a Mehedinţi din partea reprezentanților Poliției de Frontieră, în timp ce aceștia se aflau în misiune de intervenție. O echipă de la Apele Române s-a deplasat imediat la fața locului și a prelevat probe de apă pentru a stabili sursa poluării”, au transmis reprezentanţii Companiei Apele Române.

    Conform sursei citate, reprezentanții Hidroelectrica S.A au acționat în cursul serii cu material spilsorb și au montat un baraj absorbant pentru stoparea poluării. Echipele de la Apele Române monitorizează în continuare evoluția situației de la fața locului, în amonte și în aval de Hidrocentrala Porțile de Fier I.

    Comentariile sunt închise.