Primăria Afumaţi a anunţat pe 26 noiembrie că sunt în curs de execuţie lucrările de extindere a parcului situat pe strada Mihai Bravu, cu o suprafaţă suplimentară de 778 de metri pătraţi.

  Reprezentanţii autorităţilor locale transmit că cei 2.578 de metri pătraţi rezultaţi vor face faţă mult mai bine solicitărilor şi aşteptărilor cetăţenilor comunei din zona centrală şi nu numai.

  „Vor fi extinse atât zona verde, zona locurilor de joacă pentru copii, dar şi zona cu aparate fitness. Extinderea parcului de pe str. Mihai Bravu era imperios necesară, deoarece este situat în zona centrală a comunei unde densitatea populaţiei este mare, numărul de persoane care utilizează acest spaţiu verde fiind în continuă creştere, ca urmare a dezvoltării urbanistice zonale”, au declarat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  La rândul său, primarul Gabriel Dumănică a declarat că şi-a dorit foarte mult să fie realizate în toată comuna cât mai multe spaţii verzi şi parcuri.

  „Aceasta, eu având şi o înclinaţie ecologistă, fiind un iubitor de natură şi de verde. Am susţinut permanent şi am demarat campaniile de plantare, astfel că, pe o mare parte dintre străzi au fost plantaţi arbori ornamentali. Vom continua astfel de acţiuni de fiecare dată când vom avea ocazia. Prioritar este să avem cât mai mult spaţiu verde în comună”, a subliniat Gabriel Dumănică.

  Reprezentanţii Primăriei Afumaţi mai anunţă că extinderea parcului a fost posibilă prin cumpărarea terenului aflat în vecinătate.

  „Primăria comunei Afumaţi poate realiza astfel de proiecte doar dacă deţine în proprietate terenuri intravilane pe care pot fi construite asemenea spaţii destinate tuturor afumăţenilor. Lucrarea este din cele circa 60 ce urmează să fie realizate în următorii 3 ani. Amenajarea de noi locuri de relaxare şi de recreere pentru afumăţenii de toate vârstele şi respectarea normelor de mediu reprezintă o prioritate pentru primarul Gabriel Dumănică”, au precizat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Conform sursei citate, proiectul privind extinderea parcului de pe strada Mihai Bravu a fost iniţiat la solicitările cetăţenilor şi se adaugă celorlalte parcuri vechi, dar şi celorlalte trei noi parcuri prevăzute de administraţie, precum parcul din zona Moară, cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, parcul de la Canton, din centrul comunei, cu o suprafaţă de peste 1.600 de metri pătraţi, dar şi parcul din Ograda Ştefăneşti, cu o suprafata de 7.500 de metri pătraţi, amplasat la capatul strazilor Motrului cu Belşugului.

  “Pentru acesta din urmă, proiectul este mai amplu şi include şi o sală de sport cu 180 de locuri pe scaune, investiţie derulată prin Compania Naţională de Investiţii, şi clădiri sociale. Vor fi, aşadar, numeroase locaţii noi de relaxare cu spaţii verzi, la care se adaugă şi baza sportivă cu o suprafaţă de cinci hectare ce are în vecinătate Pădurea Afumaţi, pe o latură, cu o lungime de aproape 600 de metri”, au mai anunţat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Comentariile sunt închise.