Viceprimar al Primăriei Sector 6 din partea USR, Alexandru Valeriu Gâdiuţă ar putea intra în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI), dar şi a Parchetului, după ce a „omis” să scrie în declaraţia de avere că este căsătorit, în timp ce soţia lui, Oana Marina Mateescu, a făcut o declaraţie de avere completă.

  Viceprimarul Gâdiuţă, un puternic susţinător al campaniei „Fără penali în funcţii publice” s-ar putea transforma el însuşi într-un asemenea personaj. Conform legii, „declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

  Potrivit atacpersoana.ro, viceprimarul de la Sectorul 6 ar fi susținut în toate declarațiile de avere din ultimii ani, deci şi în cea depusă pe 11 iunie 2022, că nu are casă, mașină, dar nici soţie. El a trecut, însă, că are venituri modice, dar a notat şi un împrumut pe care l-a făcut, în 2016, de la patronii companiei Bitdefender, milionarii Măriuca și Florin Talpeș. Este vorba despre suma de 130.000 de lei, bani depuşi într-un cont şi pe care, potrivit lui Gâdiuţă, i-ar fi returnat în iunie 2018.

  Vicele admite că are un copil, dar nu zice nimic de soţie

  Potrivit anchetei realizate de atacpersoana.ro, viceprimarul Alexandru Gâdiuță recunoaşte că are o fetiţă pentru care ia alocaţia de stat, dar niciun cuvânt despre soţie. Oana Mateescu, însă, nevasta lui, competează declaraţia de avere inclusiv cu numele soţului său, USR-istul Alexandru Valeriu Gâdiuță.

  Jurnaliştii de la publicaţia amintită au descoperit şi că Oana Mateescu este membru fondator al Asociației pentru Natură și Protejarea Mediului, un ONG care a deschis mai multe procese împotriva unor instituții publice, inclusiv împotriva Primăriei Capitalei, condusă Nicușor Dan.

  Rămâne ca cei cu atribuţii să stabilească dacă vicele este soţul soţiei sale şi de ce nu şi-a trecut nevasta în declaraţia de avere. Vom reveni cu amănunte în acest caz!

  Comentariile sunt închise.