Marţi, 14 noiembrie, „s-a scris istorie” în Snagov, aşa cum a anunţat primarul Anghel Mihai, pentru că în ziua respectivă a fost semnat unul dintre cele mai importante proiecte pentru modernizarea comunei ilfovene amintite. Este vorba despre proiectul privind dezvoltarea reţelei de apă, respectiv de canalizare, cu o valoare de aproape 60 de milioane de euro.

    „Astăzi am scris istorie pentru Snagov. S-a semnat finanțarea pentru proiectul de 59 de milioane de euro ce vizează dezvoltarea rețelei de apă-canal în toată localitatea Snagov! V-am promis și, după numai doi ani de mandat și muncă continuă, am ajuns în acest punct. Un proiect care se va implementa începând cu luna mai 2023. Le mulțumesc tuturor celor implicați, domnului ministru Marcel Boloş, domnului președinte al Consiliului Judeţean, Hubert Thuma, colegilor mei din Consiliul Local Snagov, partenerilor din cadrul Apa-Canal Ilfov, consultanților de la Tadeco Consulting, , partenerilor din ADIA Ilfov, echipei din cadrul Primărie Snagov și mă înclin în fața dumneavoastră, cetățenii comunei Snagov, care ați avut și aveți încredere în mine. Totul pentru Snagov! Vă mulţumesc și vă promit că nu mă voi opri aici!”, a declarat primarul Anghel Mihai.

    Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020 pentru localitatea Snagov este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM) și are o valoare eligibilă de 246,475,627 lei, fără TVA.

    Acesta include realizarea lucrărilor la infrastructura publică de alimentare cu apă şi de canalizare din localitatea Snagov. Printre investiţii se numără extinderea conductelor de aducţiune pe o lungime de peste 3,7 kilometri, realizarea a două noi staţii de tratare a apei, dar şi a şapte noi staţii de pompare a apei, extinderea reţelei de apă pe aproape 34 de kilometri, a celei de canalizare pe aproximativ aceeaşi lungime, amenajarea a 19 noi staţii de pompare ape uzate şi realizarea a 3.454 de racorduri noi de canalizare.

    Comentariile sunt închise.