Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a postat, recent, pe Facebook, un mesaj prin care le reaminteşte cetăţenilor că pot evita cozile de la sediile direcţiilor de asistenţă socială, documentele putând fi depuse şi la primăriile de domiciliu. În plus, edilul a anunţat că se lucrează la digitalizarea DGASPC Ilfov.

    „E greu să stai la cozi cu noaptea în cap, mai ales atunci când ești bolnav. La sediul DGASPC din Voluntari se formează frecvent cozi, pentru depunerea dosarelor pentru certificatul de handicap.

    Dragi ilfoveni, aceste cozi pot fi evitate! E important să știți că documentele se pot depune și la primăria de domiciliu. Totul este gratuit, iar certificatul se eliberează, potrivit legii, în cel mult două luni. Practic, nu mai este nevoie să mergeți de la 5 dimineața la sediul DGASPC Ilfov, în Voluntari, să stați la cozi interminabile. Actele necesare pentru depunerea dosarelor se găsesc aici: https://protectiacopilului.ro/…/certificatul-de-handicap/

    Lucrăm în acest moment la digitalizarea DGASPC Ilfov. Asta înseamnă că din 2024 documentele se vor putea depune și online. În momentul de față, legea nu ne lasă să trimitem anumite documente medicale pe internet. Ele trebuie depuse neapărat în original. Vom încerca să schimbăm și acest lucru anul viitor. #ilfovimpreuna„, a scris Hubert Thuma, pe Facebook.

    Comentariile sunt închise.