Pasajul Domneşti a fost deschis traficului rutier vineri, 11 noiembrie. Primarul comunei Domneşti, Adrian Ghiţă, a numit acest eveniment „un moment istoric” atât pentru locuitorii din zonă, dar şi pentru toţi cei care tranzitează Centura Bucureşti.

  „Vă spun sincer, vă las aceste rânduri cu lacrimi în ochi de fericire! După mai bine de 30 ani, ne aflăm astăzi într-un moment istoric, pot spune, și mult așteptat de comunitatea noastră: finalizarea pasajului Domnești. De astăzi, s-a deschis circulația pe acest pasaj, cu bunăvoința Domnului. El ne-a ajutat și ne-a scos în cale oamenii potriviți care au făcut posibil acest lucru: domnul președinte Hubert Thuma al Consiliului Județean Ilfov și domnul secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, cărora vreau să le mulțumesc pentru deblocarea lucrărilor și pentru implicarea în toate proiectele pe care le-au pornit în județul nostru Stimați domni, vă mulțumesc, de asemenea, în numele tuturor domneștenilor pentru colaborarea excelentă, pentru determinarea de a finaliza acest pasaj și pentru normalitate”, a declarat primarul comunei Domneşti, Adrian Ghiţă.

  Edilul i-a mulţumit, de asemenea, constructorului pentru buna mobilizare și pentru respectarea termenului asumat.

  Irinel Ionel Scrioşteanu: „Am demonstrat şi demonstrăm în continuare ce înseamnă administraţie liberală la Ministerul Transporturilor”

  La rândul său, a transmis un mesaj cu acest prilej şi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu, cel care a urmărit îndeaproape realizarea acestui obiectiv atât de important.

  „Astăzi a fost dat în trafic Pasajul Domnești, la 2 ani de la reînceperea lucrărilor, care au fost o lungă perioadă de timp blocate în proceduri, după cum bine știți. Acum, așteptarea a luat sfârșit”, a scris, pe Facebook, Scrioşteanu.

  Mai întâi, el le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la finalizarea acestui proiect, în mod special preşedintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, pentru sprijinul oferit, vicepreședintelui CJ Ilfov Ştefan Rădulescu, directorului CNAIR – Cristian Pistol, primarilor localităților Domnești – Adrian Ghiţă, Bragadiru- Gabriel Lupulescu, Clinceni – Adrian Budeanu și Sector 6 –  Ciprian Ciucu, inginerilor, echipelor de muncitori, colegilor de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și CNAIR.

  „Mulțumiri speciale și antreprenorului Tracon pentru curaj, asumare și perseverență, dar și vouă, cetățenilor, pentru răbdare! În anul 2020, la reluarea lucrărilor, am promis că voi fi prezent pe șantier în fiecare miercuri și că în 2 ani vom finaliza proiectul. Am promis și că vom schimba abordarea față de această lucrare și asta am făcut! Cum spuneam, am format echipă cu Consiliul Județean Ilfov, cu antreprenorul și cu autoritățile locale, reușind astfel prin bună colaborare să rezolvăm toate impedimentele apărute”, a precizat Irinel Ionel Scrioşteanu.

  Oficialul guvernamental a reamintit faptul că pasajul Domnești este primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei și una din cele cinci lucrări de infrastructură rutieră de tip pasaje existente pe DNCB.

  „Reamintesc și faptul că este cel de-al doilea pasaj rutier dat în trafic, primul fiind Pasajul Mogoșoaia, finalizat cu 7 luni mai devreme decât termenul stabilit. Am demonstrat şi demonstrăm în continuare ce înseamnă administraţie liberală, la Ministerul Transporturilor. Să circulăm sănătoşi!”, a mai transmis secretarul de stat Irinel Ionel Scrioşteanu.

  Comentariile sunt închise.