Conducerea Consiliului Judeţean Ilfov a susţinut, ieri, o conferinţă de presă pe tema echipamentelor împotriva infecţiilor nosocomiale, achiziţionate pentru Spitalul Judeţean Ilfov.

  ,,Toate secțiile de specialitate ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov sunt, acum, dotate cu peste 30 de tipuri de sisteme, aparate, echipamente și materiale de combatere a infecțiilor nosocomiale. Ce înseamnă asta? Că aceste aparate vor contribui la stabilirea unui diagnostic rapid în cazul suspiciunilor pentru boli de natură epidemiologică. Programul este finanțat cu fonduri din PNRR, iar documentația a fost depusă de către echipa Consiliului Județean Ilfov împreună cu echipa Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov. Acestea sunt rezultatele când se muncește în echipă și fiecare membru își aduce contribuția. Lucrăm zilnic pentru a crea proiecte cu și pentru oameni, întrucât ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor județului Ilfov”, a transmis preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

  Proiectul ,,Echipamente și Materiale pentru Reducerea Riscului de Infecții Nosocomiale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov” a fost dezbătut pe larg în conferința de presă desfășurată astăzi, la sediul CJ Ilfov, în prezența jurnaliștilor.

  Vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Vincențiu Voicu, Andrei Mihai, administratorul public al Județului Ilfov, dar și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov, Dan Sârboiu, au explicat pe larg cum a fost implementat acest proiect, etapele dotării unității medicale și importanța pentru pacienții care zilnic trec pragul Spitalului Județean Ilfov.

  Voicu Vincentiu, Vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov: ,,Ne dorim să fim un exemplu de bune practici pentru spitalele din București, pentru că Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov deservește atât populația din județ, cât și cetățenii capitalei”.

  Pe calcule oficiale, în acest spital, anul trecut au fost realizate nu mai puțin de 2.832 de intervenții chirurgicale.

  Mai multe informații, în comunicatul de presă de pe web-site: https://shorturl.at/gtAJ1

  Foto: CJ Ilfov

  Comentariile sunt închise.