Primarul comunei Afumaţi, Gabriel Dumănică, a anunţat, recent, că au început lucrările la Parcul din Zona Moară, pe un teren cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, situat între străzile Caisului, Pinului şi Prelungirea Salcâmului.

  „Acest teren a fost achiziţionat, deoarece Primăria şi Consiliul Local nu deţineau în proprietate niciun spaţiu din această parte a comunei pe care să poată fi amenajate astfel de locuri de relaxare şi de recreere”, a precizat primarul Gabriel Dumănică.

  Conform sursei citate, parcul va dispune de alei pentru plimbare, băncuţe, un complex de joacă dedicat celor mici, amenajat cu leagăne, tobogan, balansoar cu patru locuri şi figurine pe arc, carusel şi alte echipamente interactive, instalaţie automatizată de udat cu aspersoare, instalaţie de iluminat, foişor, foarte multă vegetaţie, arbori şi alte plante.

  „Primarul Gabriel Dumănică a iniţiat acest proiect consultându-se cu cetăţenii din această zonă, pentru a nu mai fi nevoiţi să se deplaseze cu copiii la celelalte locaţii existente. Într-o fază avansată în privinţa actelor este şi Parcul din Ograda Ştefăneşti, pe un teren cu o suprafaţă de 7.500 de metri pătraţi, unde va fi realizată o clădire P+4, cât şi o sală de sport. Restul terenului, adică circa 3.500 de metri pătraţi, va avea ca destinaţie un spaţiu verde generos. Astfel, promisiunea făcută de primarul Gabriel Dumănică, potrivit căreia, în fiecare zonă a comunei noastre să existe un parc, va fi rezolvată în mare parte, odată cu finalizarea acestor noi proiecte”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Lucrările descrise fac parte din cele circa 60 de proiecte cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale, judeţene, dar şi din bugetul local al comunei Afumaţi, ce vor fi finalizate în următorii 2 ani.

  Foto: Primăria Afumaţi

  Comentariile sunt închise.